BILDEOMTALE SEPTEMBER 2017


Bilde nr 1 :

Dukkemor. Dette er min favoritt. Veldig beskrivende for sangen. Her er alt med, Lille Lise som ikke vil ligge stille, Rikka som har “mistet” hodet og

klesvasken på snora, alle fem i senga denne dagen.  Nydelig fargegjengivelse, fint med senga foran vinduet. Et veldig beskrivende bilde for denne sangen. Dette bildet burde illustrert

sangen i sangboka.

Bilde nr. 2:

Hurra for deg som fyller ditt år:

Veldig beskrivende for sangen. Her danser barna rundt i ring ( rundt jubilanten) klare til å “bukke,nikke,neie” .

2 verset lyder : Høyt våre flagg vi svinger idag, ja nå vil vi riktig feste...

At bildet er utført i svart/hvitt henleder tankene på gamle dager, sangen ble skrevet i 1911.

Bilde nr 3:

Jeg er så glad i far. Den samme sangen som på bilde  “far og jeg” som er den egentlige tittelen på sangen. Her snakker far og sønn sammen og vi ser at de morer seg, hånd i hånd.

Bildet har veldg flott  lys og “oser” av lyst og glede. Disse to koser seg absolutt sammen.

BILDEOMTALE DESEMBER 2017(fritt motiv)

1.   HØSTBLAD

Et ordinært element som fremstår dramatisk og med flott lysspill.  Vinner!


2.   MOT LYSET

Eventyraktig atmosfære der du trekkes inn mot lyset. Bra samspill mellom tittel og motiv.


3.  LAPPUGLE

Blikket fanger deg og du blir dvelende ved bildet.BILDEOMTALE ÅRETS BILDE 2017


Sjumilsskogen bildegruppe har juryert:


1. Men musikken lever videre. Harald Lundstein.


   Et bilde som forteller en historie, samtidig som det ikke gir for mange svar. Et lavmelt og underfundig bilde i sin denaturerte form. Flott komposisjon og bra dybde.


2. Natt i Rondane. Tom Spjeldnæs.


   Et storslått nattbilde med en velkjent utsikt. Vakkert lys og mange fine farger og toner. Rene maleriet. Perfekt eksponert og fin komposisjon med tegning også i de mørke partiene. Støyen i vannet er ikke skjemmende, men understreker stemningen.


3. Skimmel hest.Kristin LV Bakken.


   Det er det flotte lyset som gjør dette bildet. Det får fem de fine valørene i pelsen og manen på hestene. Fotografen har timet dette godt. Komposisjonen fungerer bra med de gjentagende hodene i forskjellige valører innover i bildet, men vil kanskje fungere enda bedre ved å vende bildet horisontalt.

BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE JANUAR


1.plass: Trophy

Soleklar vinner. Godt komponert og eksponert. Skarpt blikk og fine farger.

Dette var et flott bilde og vi klarer ikke å finne noe å sette fingeren på ved bildet.


2.plass: En pust i bakken


Bildet forteller en liten historie, noe vi likte godt. Det er godt komponert, men vi savnet mer luft på høyre side. Vi lurer på om bildet kunne hevet seg ved at ansiktet lå nærmere kamera i stedet for føttene. Hodet blir veldig lite i forhold. Men, flott og skarpt bilde.


3.plass: Eventyrskogen


Dette var artig komponert, men det er det flotte lyset i bakgrunn og bakgrunnen gjør at bildet får en tredje plass. Vi lurte på om man ikke kunne være enda mer kreativ når man først skulle komponerer et slikt bilde. Kanskje ikke bare en rett gren med bilen kjørende rett i stammen ;)

Men et morsomt bilde og flott lys og farger.Vennlig hilsen

Anette

Halden Fotoklubb
BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE FEBRUAR


1.      Canyon.

Det mest spennende bildet med det beste blikkfanget i denne runden.                                           Mange linjer og former gir bildet et surrealistisk preg. Tittelen spiller på lag med bildet og pirrer nysgjerrigheten. Er dette virkelig en canyon? Vet jeg hva en canyon er? Hvordan i huleste har fotografen fått til dette her? Man tar seg i å bli sittende og se på det.


2.      Skogsjinta.

En varm tittel. At den er på dialekt gjør hele forskjellen. Vi hører skogen bruse og Skjæraasen sveve i bakgrunnen, der vi også ser konturene av skogen. Hestemanen understreker assosiasjonen til Ronja Røverdatter. Et sterkt blikk rett i kameraet gjør bildet.


3.      Et liv er over.

Ved første øyekast en kjedelig tittel, men den spinner stadig sterkere i hodet. Fra det opplagte, at det er et par sko som er avgått, kommer det raskt assosiasjoner til noe mer. Etterlatte sko har en sterk symbolikk i seg. Kanskje skoene står igjen og det har skjedd noe helt annet og dramatisk? Bildet brister litt teknisk. Vi kunne tenkt oss skarpheten lagt littBILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE MARS


1.      På vei hjem.

        God komposisjon

         Fart / ro

         Tittel matcher motivet godt!


2.   En velfortjent hvil

      Fine linjer

       Godt fargekorrigert

       Ro / hvile


3.    Øyeblikket

       Fin makeup!

       Banal tittel,

       Men fanger motivet

BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE MAI

1. plass

Bjorg_Lund_Vang-Fairytale

Eventyrbilde som lever opp til tittelen det har fått.

Dramatisk, spennende og godt sett.

Blant alle de flotte bildene i mai, var dette det vi falt for.


2.plass

Jan_Herstadhagen-Fra_de_dype_skoger

Nydelig bilde med en perfekt tittel. Her føler vi at vi er langt inne i de dype skoger.

Litt uryddig på høyre side, men det gjør ikke så mye. Flott bilde.3.plass

Jannie_Viksund-Konge_pa_haugen

Her er det mange detaljer og mye spennende å finne.

Morsomt å se på. Tittelen er innenfor tema.BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE APRIL

1. plass

Inn i furuskogen_Brit Gullhav

Et spennende motiv med mye fart. Elgen er på vei inn i furuskogen i vill fart og assosiasjonen til uttrykket ”inn i granskogen” er fengende nært.  Mye nytt  å finne hver gang vi ser på det. Kreativt og godt sett.


2.plass

Kjærlighet_KristinLVBakken

Kjærlighet gjør blind, sies det…   Her står de stødig og godt i sanden.

Kreativt og nært.  


3.plass

Kongen på stubben_Monica bryhn Nyland

Ekorn i matfatet er ganske vanlig etter hvert, men han her får vi nesten kontakt med.

Godt fanget. Kunne kanskje vært litt mer kreativ tittel, men godt nok.BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE AUGUST


1.     Bjorg_Lund_Vang-Bestefars_stille_stund

Her treffer tittelen bra på motivet, samtidig som den gir meg en tanke og ide på hva fotografen vil fmidle, full score på tittel, noe usikker på om dette er stilleben, men godtar den nesten da oppstillingen er tydelig. komposisjon fin og det mørke feltet til venstre faller fint i skyggen av brillene...2.     Solbjorg_Lonvik-Torr_du_smake_min_bla_heksedrikk

Fotografen har gjort seg flid med å lage dette stilleben. Vannet på glassplaten gjør at det blir en fin struktur. Bakgrunnen er lys og det fremhever motivet. Det er mange elementer i bildet, og de konkurrerer med hverandre. Kanskje færre elementer ville ha forbedret bildet. Den blå væsken gjør at det blir fine kontraster.  Spennende oppsett og artig ide, særlig med den ensartede fargevalget. flott utsnitt og ramme rundt, litt overeksponert til høyre i bildet, - ikke noe klassisk tittel, kunne nok croppet selve tittelen litt.3.     Lise_skau_Bakken-Det_var_en_gang

God tittel, passer med bildet. Jeg liker i utgangspunktet ikke sepiatoning, men her kan det ha sin misjon. Det passer på en måte inn med motiv og tittel. Prosessering med lys vignette gir et ""gammelt"" preg. Motivet har ikke for mange elementer, det er ryddig og greit komponert. Hadde gjerne sett bildet tatt litt høyere oppe - blir litt flatt. Muligens noe for ""bleket"" langs rammen.


Jury:    GM Stavanger Photo Club


BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE SEPTEMBER

1. plass: "The blind is listening"

Dette er et meget godt gatebilde med en tittel som passer godt og som kan lede til ettertanke.

Bildet er godt komponert med personen "riktig" plassert . Kontrastene er bra, og juryen syns at trappa utgjør et viktig element i bildet. Hva om bildet hadde blitt omgjort til svart / hvitt med nedtoning av høylysene? Juryen var ikke i tvil om at dette var vinnerbildet.


2. plass: "Eventyr på veggen i en gate i Oslo"

Det hadde vært en fordel om tittelen hadde vært kortere. (lite interessant om bildet er tatt i oslo) Et godt gatebilde med bra perspektiv og god dybdevirkning. Fargene er gode og står godt til hverandre. Hva med en strammere beskjæring? (ta bort en del av bildets høyre side)


3. plass: "På vandring"

Også et godt gatebilde som har en tittel som passer til bildet og som får en til å tenke: "På vandring til …? Hvor vandrer de fra …?

Dette er et spesielt bilde som førte til en el diskusjon i juryen. Bildet er kontrastrikt og godt komponert. Noen av juryen mente at bildet virket "kunstig" og at mangel på gråtoner drar ned helhetsinntrykket av bildet. Andre i juryen syntes bildet var tiltalende og spennende.

Imidlertid var juryen enig om at bildet fortjente en sikker 3. plass.


Juryen bestod av Graham Griffin, Karin Aandal, Rolf Magerøy, John Johnsen og Gunnar Holten. Hustadvika Fotoklubb.