BILDEOMTALE JANUAR 2017


1.plass: Lengsel.


Vakker dybde i bildet med en 3 dimensjonal effekt. Mykt og behagelig lys, godt eksponert. Særlig begeistret for det gyldne konturlyset. Tittel står ypperlig til motivet.


2.plass: Frozen


Nydelig konturlys, god fokus og komposisjon. Balansert og behagelig motiv/bakgrunn. Blikket ledes inn i bildet.

Litt kjedelig tittel.


3.plass: Play time


Fine diagonale linjer i komposisjonen. Godt eksponert.

Vurdert å rettet opp bildet i forhold til bakgrunns-trær, alternativt croppet det bittelitt på venstre side hvor skjevheten avsløres mest. Bruk av større blenderåpning ville gitt mindre dybdeskarphet.

Bakgrunnen stjeler litt oppmerksomhet fra hovedmotivet. Hadde man brukt bittelitt mer tid på etterbehandling, kunne dette bildet nådd lenger opp.

BILDEOMTALE FEBRUAR 2017


Plass nr 1

NAKED

Flott bruk av lys. Litt uvanlig positur til å være aktbilde. Skaper undring. Valget av sort hvitt er også godtPlass nr 2

FANGSTMANN I VINTERKLEDD BARSKOG

Skikkelig flott stemingsbilde. Passer også meget godt til årstiden. Skisporet leder blikket inn mot skogen der fremme.Plass nr 3

BAR

Varmt stemingsbilde. Meget god bruk av dybde.BILDEOMTALE MARS 2017

1.Plass

"Øresundbrua". Dette er et uvanlig og kreativt bilde av en bru. Mystisk. Jeg liker veldig godt svart-hvitt teknikken som er blitt brukt, dette bidro til at bildet fikk en ekstra punch, og gjorde det til noe mer enn et bilde av en bru. En så kornete struktur er også noe man vanligvis ikke ser så ofte, men akkurat her er den brukt helt riktig. Ikke så mye å sette fingeren på, Godt jobba! verdig vinner.


2. Plass

Plass: "Kaldt". God humor, morsomt tenkt og morsomt bilde. Bildet ble bare bedre og bedre jo lenger jeg så på det. Godt utsnitt og komposisjon, det er nesten så man venter på at det skal løpe en mus forbi på bakken foran henne. Store deler av bildet er uskarpt for å fremheve det som er viktig. Om uskarpheten er et resultat av at det er noe foran linsa, eller om det er gjort i photoshop, er jeg litt usikker på. Kunne kanskje prøvd å gjøre bildet litt lysere i ettertid, men jeg liker det godt som det er. Flott!


3. Plass


Plass: "Se på meg". Dramatisk. Om man ser på mange bilder samtidig, stopper man og ser litt ekstra på dette. Selv om det er bilde av en statue, føles det ikke sånn. Det skyldes nok god teknikk: riktig utsnitt, perspektiv og avstand. God svarthvitt-teknikk og kontrast, med toner fra det helt mørke til det helt lyse.  Man føler seg først litt påtrengende, og så avvist når man ser på bildet, kanskje «ikke se på meg» hadde vært en mer passende tittel? :P  Skulle helst sett at øynene var skarpe, siden øynene er blikkfanget.BILDEOMTALE APRIL 2017


1. Plass.


Bildilla fru Jonassen - morsomt, illustrerer tydelig verselinja


2.Plass.


Løvriva - naturlig uten oppstilt - passer for april måned


3. Plass.


Ja de penga - Thon i " enkel" posisjon - illustrerer godt "fattig" og "rik"


Juriert av. Enhet Kultur/Caroline Rolstad:


BILDEOMTALE MAI 2017


1. Plass.

Et kreativt motiv og motivet passer temaet helt perfekt. Fargene spiller på lag og speilingen gjør susen i bildet og tilfører bilde et morsom fargespill. Den lille bevegelsen i vannet gjør bildet mer interessant. En verdig vinner.


2.Plass.


Et sprettent og fargerikt bilde som treffer temaet godt. Godt samspill i fargesammensetningen, gladfarger. Lekent og morsomt tenkt. Personen danner en fin diagonal gjennom bildet. Litt minus at kneet går i kant og at det er noe blått"rusk" i nederkant. Likevel synes vi det fortjener  2. Plassen.


3. Plass.


En interessant og litt mystisk speiling med flotte detaljer. Likte samspillet mellom treet, steinene og mosen. En fiffig detalj med mosen som ser ut som blader/blomster på grenene. Detaljene her får fantasien på gli. Bilde kunne vært kuttet litt til høyre og i toppen.


Juryert av:

Brit Indahl Lande, Elisabeth Syvertsen, Liv Anette Trædal. Mandal Fotoklubb.


BILDEOMTALE SEPTEMBER 2017


Bilde nr 1 :

Dukkemor. Dette er min favoritt. Veldig beskrivende for sangen. Her er alt med, Lille Lise som ikke vil ligge stille, Rikka som har “mistet” hodet og

klesvasken på snora, alle fem i senga denne dagen.  Nydelig fargegjengivelse, fint med senga foran vinduet. Et veldig beskrivende bilde for denne sangen. Dette bildet burde illustrert

sangen i sangboka.

Bilde nr. 2:

Hurra for deg som fyller ditt år:

Veldig beskrivende for sangen. Her danser barna rundt i ring ( rundt jubilanten) klare til å “bukke,nikke,neie” .

2 verset lyder : Høyt våre flagg vi svinger idag, ja nå vil vi riktig feste...

At bildet er utført i svart/hvitt henleder tankene på gamle dager, sangen ble skrevet i 1911.

Bilde nr 3:

Jeg er så glad i far. Den samme sangen som på bilde  “far og jeg” som er den egentlige tittelen på sangen. Her snakker far og sønn sammen og vi ser at de morer seg, hånd i hånd.

Bildet har veldg flott  lys og “oser” av lyst og glede. Disse to koser seg absolutt sammen.

BILDEOMTALE DESEMBER 2017(fritt motiv)

1.   HØSTBLAD

Et ordinært element som fremstår dramatisk og med flott lysspill.  Vinner!


2.   MOT LYSET

Eventyraktig atmosfære der du trekkes inn mot lyset. Bra samspill mellom tittel og motiv.


3.  LAPPUGLE

Blikket fanger deg og du blir dvelende ved bildet.BILDEOMTALE ÅRETS BILDE 2017

Sjumilsskogen bildegruppe har juryert:


1. Men musikken lever videre. Harald Lundstein.


   Et bilde som forteller en historie, samtidig som det ikke gir for mange svar. Et lavmelt og underfundig bilde i sin denaturerte form. Flott komposisjon og bra dybde.


2. Natt i Rondane. Tom Spjeldnæs.


   Et storslått nattbilde med en velkjent utsikt. Vakkert lys og mange fine farger og toner. Rene maleriet. Perfekt eksponert og fin komposisjon med tegning også i de mørke partiene. Støyen i vannet er ikke skjemmende, men understreker stemningen.


3. Skimmel hest.Kristin LV Bakken.


   Det er det flotte lyset som gjør dette bildet. Det får fem de fine valørene i pelsen og manen på hestene. Fotografen har timet dette godt. Komposisjonen fungerer bra med de gjentagende hodene i forskjellige valører innover i bildet, men vil kanskje fungere enda bedre ved å vende bildet horisontalt.


BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE JANUAR


1.plass: Trophy

Soleklar vinner. Godt komponert og eksponert. Skarpt blikk og fine farger.

Dette var et flott bilde og vi klarer ikke å finne noe å sette fingeren på ved bildet.


2.plass: En pust i bakken


Bildet forteller en liten historie, noe vi likte godt. Det er godt komponert, men vi savnet mer luft på høyre side. Vi lurer på om bildet kunne hevet seg ved at ansiktet lå nærmere kamera i stedet for føttene. Hodet blir veldig lite i forhold. Men, flott og skarpt bilde.


3.plass: Eventyrskogen


Dette var artig komponert, men det er det flotte lyset i bakgrunn og bakgrunnen gjør at bildet får en tredje plass. Vi lurte på om man ikke kunne være enda mer kreativ når man først skulle komponerer et slikt bilde. Kanskje ikke bare en rett gren med bilen kjørende rett i stammen ;)

Men et morsomt bilde og flott lys og farger.Vennlig hilsen

Anette

Halden Fotoklubb