BILDEOMTALE ÅRETS BILDE 2017


Sjumilsskogen bildegruppe har juryert:


1. Men musikken lever videre. Harald Lundstein.


   Et bilde som forteller en historie, samtidig som det ikke gir for mange svar. Et lavmelt og underfundig bilde i sin denaturerte form. Flott komposisjon og bra dybde.


2. Natt i Rondane. Tom Spjeldnæs.


   Et storslått nattbilde med en velkjent utsikt. Vakkert lys og mange fine farger og toner. Rene maleriet. Perfekt eksponert og fin komposisjon med tegning også i de mørke partiene. Støyen i vannet er ikke skjemmende, men understreker stemningen.


3. Skimmel hest.Kristin LV Bakken.


   Det er det flotte lyset som gjør dette bildet. Det får fem de fine valørene i pelsen og manen på hestene. Fotografen har timet dette godt. Komposisjonen fungerer bra med de gjentagende hodene i forskjellige valører innover i bildet, men vil kanskje fungere enda bedre ved å vende bildet horisontalt.

BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE DESEMBER 2018

Juryert av: Fredrik Olastuen

1. Dagen er over - Eskil Berget

Flott komposisjon og bruk av dybdeskarphet. Fotografen fanger lyset på en utmerket måte. Fint slør i vannet der vannet kommer inn i bukten nede i høyre hjørne gir ekstra liv til bildet. Meget bra utført.


2. Star - Marthe Nyborg Arntsen

Flott svarthvitt portrettfoto. Fokus sitter perfekt og god lyssetting gjør at dette portrettbildet falt i smak hos meg.


3. Nattlys langs Mjøsa - Tom Spjeldnæs

Godt tenkt, lysene på veien gir en god dybde mot nordlyset i det fjerne. Et litt annerledes nordlysbilde enn mange andre man ser der ute. Horisonten kunne med fordel vært rettet opp, men alt i alt er dette et bra bilde.BILDEOMTALE ÅRETS BILDE 2018

Juryert av: Anders Lillebø

1. Solnedgang - Kristin Lund-Vang Bakken


Etter min mening det beste bildet og motiv. Fin komposisjon, hvor hestene løper inn i bildet. Kanskje hadde jeg fjernet halen på hesten ut av bildet, men mulig det er beviast av fotografen? Flott gjennomført bilde som fremhever både action, flott lys og urørt natur.


2. Treet - Bjørg Lund-Vang


Et enkelt og flott vintermotiv, som godt kan henge på veggen. Fin komposisjon og plassering av treet i bilderamme (gyldne snitt). Treets greiner har en fin vinkel opp mot høyre øvre hjørne, som gir fin dybde i bildet. Det enkle er ofte det beste.


3. Alone - Ali Suliman


Fint bilde, litt utbrent sol (Kunne redusert høylys noe her). Ifm komposisjon, hadde jeg vurdert å plassere menneske i det nedre høyre hjørnet i det gyldne snitt. Ellers flott vintermoten.


Månedens bilde januar 2019


1. plass til «Stjernespill - Ellen Løndalen Faller «Krystallkulen» (fryst såpeboblen). Er meget kreative og veldig godt teknisk utført med en fin komponert ligger litt arbeid bak. Det ble en soleklar vinner selv om et par av medlemmene var usikker på om det holdt temaet. Kan godt henges på veggen.

2. plass til «Når mørke siger på og himmelen skifter farge - Lars Bryhn Nyland. Nordlyset gir en god kontrast mot fjellet i silhuett med sine nydelige farger i grønt og lilla. En nydelig stjernehimmel kommer også godt frem. Kanskje litt dominat med så mye sort i bildet, så en 16x9 kropp hvor nedre del fjernes ville gitt et bedre bide.

3. plass til «En kveld i oktober - Jan Herstadhagen. Treffer riktig godt på temaet. Spennende kontrast og gode dybde med sivene i forgrunnen. Fine linjer i bildet og stjernene i lysene på broa ved å bruke liten blenderåpning er med på å gi bilde det ekstra.

Juryen denne gangen har vært Fokus Fotoklubb

BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE FEBRUAR 2019

Juryert av: Peter Engman

No 1 Harald Lundstein

Below zero� En mycket vacker bild som redan førsta gongen jag såg den fick mig att le, fint komp och dramatiskt och vackert ljus


No 2 Lars Bryhn Nyland

Nordlyset en kald vinternatt Valde mellan denna och den bild jag valt som vinnare. bilden har ett herligt komp och en bild med mycket kjensla som fotografen fångat på ett vackert vis.


No 3 Bjørg Lund

Vang Vinterland En enkel men endå talande bild denna typ av bilder sådana bilder jag gillar enkla men endå med ett vackert fongat motiv


Månedens bilde mars 2019

Nr 1.

Rusty heart – Monica Bryhn Nyland

Skarpt og flott bouquet - lite å utsette på kvaliteten. Tema er ivaretatt i det repetitive med linjene. Spiller på elementer av følelser, kjærlighet og tiden. Gode repetitive ledelinjer og god bruk av lav DOF som utmerket isolerer låsen og hjertet. Med tanke på mønster burde kanskje bildet ha vært cropet litt mindre nedenfor, slik at ett til «kryss» på nettingen kom frem. Ett godt bilde.


Nr 2

Uro – Lise Skau Bakken Dette bildet «grodde stadig på Juryen» – og endte opp med å bli nr 2. Repetitive linjer i et litt semi-abstrakt uttrykk. Bruken av varme farger hever bildet og gir en dybde og dynamikk som evt monokrome bilder ikke hadde fått frem. Spennende tolkning og utforming


Nr 3

Lunch time – Jan Herstadhagen Passer godt tema. Urbant i stil. Litt anonymt i forhold til formidling. God tanke bad komposisjonen, og med god dybde og personene som gir liv i flaten. Er nok for trangt på venstre side, - noe som gjør at en føler noe av «handlingen ligger utenfor billedkanten. Personene er noe mørke og ikke helt i fokus.


Månedens bilde april 2019


Juryering bilder April. Jurye Lasse Dybdahl. På Tur!!


Nr 1. Langveisfra - Bjørg lund Vang.

Fint komponert og det kommer tydelig frem at det er en som har vært ute å reist . Ser ut som det er et gammelt bilde .


Nr 2. Ta plass - Geir Olav Nerby Koselig bilde .

En gammel krok som blir møtt av katten . Fint, rent og enkelt bilde som man blir litt betatt av.


Nr 3. Sjelero - Kristin Lund- Vang Bakken

Nydelig kveldsbilde som gir ro i sjelen. Fint komponert med fiskeren til høyre i bildet og den mørke åsen til venstre i bildet som speiler seg i vannet.


Nr 4. Snart vinter - Ellen løndalen Faller


Nr 5. Snart klar for avgang - Lise Skau Bakken


Nr 6. Hiking in London - Harald lundstein


Nr 7. Familieminner fra Skagsvola - Jan Herstadhage,


Nr8. Sand mellom taerne - Solbjørg Lønvik


Nr 9. På joggetur. - Tom Spjednæs

Månedens bilde mai 2019

Juryert av Tverrlandet Fotoklubb


1. Plass «strå» - Lise Skau Bakken

Fin speiling i vannet, og god og rolig komposisjon med fine farger. Kunne kanskje vært litt mer luft på høyre side, men var likevel god balanse.


2. Plass «floating colors» - Harald Lundstein

Litt diskusjon om dette traff tema, men enighet om at den noe abstrakte speilingen gjorde seg flott foran sløring i bekken. Fint komponert. Minus for mørk stein i høyre hjørne som stjal fokus.


3. Plass «kveldsidyll» - Jan Herstadhagen.

Mystisk og kreativt bilde, nesten som grafikk. Et bilde du kan bruke tid på. Fin balanse, det gjorde seg med de grønne trærne. kanskje litt rotete.


4. Plass «brum brum hvem er du» - Bjørg Lund-Vang


5. Plass «minne fra Island» - Rita Mariann Sætre


6. Plass «Jeg vil fly» Ali Suliman


7. Plass «by the sea» - Monica Bryhn Nyland


8. Plass «frøvirveldans» - Torkild Lømo


9. Plass «vårlig dag ved Glomma» - Geir Olav Nerby


10. Plass «skogspeiling» - Solbjørg LønvikMånedens bilde juni 2019

1.plass Albanske paraplyer –

Solbjørg Lønvik Et artig og kreativt valg av perspektiv. Flotte farger som lyser opp mot den hvite bakgrunnen. Her har fotografen fått med seg motiv som ikke ligger rett fram i øyehøyde og en mix av farger som gjør en glad.


2.plass Sommerdrink – Lise Skau Bakken En flott tolkning og av temaet paraply. Fine valg av farger som går godt sammen. Bilde formidler en helt annen stemning en det vi forbinder med paraply. Lengter etter sommervarmen med denne drinken.


3.plass Dame ved vannet – Lars Bryhn Nyland Flott bilde av en vakker brud. Fin dybde i bilde som gjør at bruden framheves mot den mørkere bakgrunnen . Artig detalj med slagstøvler og paraply som sier litt om stemningen rundt bilde.


4. Endelig sol – Jan Herstadhagen


5. Yes i do my love – Monica Bryhn Nyland


6. Regn, regn gå din vei – Bjørg Lund Vang


7. Pikene ved Rododendron en juni kveld – Geir Olav Nerby


8. When it is about to rain – Kristinn Lund-Vang Bakken
MÅNEDENS BILDE SEPTEMBER 2019


Jurye Alvddal Fotoklubb


1. "Såpeboble i solnedgangen – Solbjørg lønvik". Flotte fargekontraster, Dybden i bildet skaper stemning. Godt utført og gjennomtenkt.


2. . "Bak sløret -Jan Herstadhagen" Spennende og orginalt. Pluss for svart-hvitt.


3. . "Last chapter – Harald Lundstein" Fine farger, nostalgisk. Kunne vært mere bredde på begge sider.


4. . "Såpeboblegutten – Bjørg Lund Vang"


5. "Den gule tapet – Lise Skau Bakken"


6. "Brennmanet cyanea capillata – Tom Spjeldnæs"


7. "Regnbue – Kristin Lund Vang Bakken"


Månedens bilde august 2019

Juryering August Tema Froske perspektiv.


1.     Plass Hare hopp hare hopp – Bjørg Lund Vang

Et meget flott foto som nok ikke er så lett å få til. Her har fotografen vært på riktig sted til riktig tid. Her får vi også en følelse av fart Fin detalj at både forgrunn og bakgrunn er ut av fokus, dette gjør at øynene blir dratt rett til hovedmotivet. Fin belysning i mellomgrunn skaper en kontrast til forgrunn og bakgrunn som gjør at haren «popper» ut.


2. Plass Sent ute - Solbjørg lønvik Et flott bilde av folk i farten, bilde gjør seg godt i sort/hvitt. En viss uskarphet i forgrunnen og bruken av ledelinjer skaper dynamikk i bildet . Fin detalj i bildet er at fotografen har fått med seg refleksjoner i glassflatene.


3. Unni Willhelmsen – Tom Spjeldnæs


4. Inn for Landing – Jan Herstadhagen


5.Elverums Hjørne – Lise Skau Bakken


6. Si Hallo – Kristin Lund Vang Bakken


Jurye på disse er Fred Inge Josefsen