BILDEOMTALE ÅRETS BILDE 2017


Sjumilsskogen bildegruppe har juryert:


1. Men musikken lever videre. Harald Lundstein.


   Et bilde som forteller en historie, samtidig som det ikke gir for mange svar. Et lavmelt og underfundig bilde i sin denaturerte form. Flott komposisjon og bra dybde.


2. Natt i Rondane. Tom Spjeldnæs.


   Et storslått nattbilde med en velkjent utsikt. Vakkert lys og mange fine farger og toner. Rene maleriet. Perfekt eksponert og fin komposisjon med tegning også i de mørke partiene. Støyen i vannet er ikke skjemmende, men understreker stemningen.


3. Skimmel hest.Kristin LV Bakken.


   Det er det flotte lyset som gjør dette bildet. Det får fem de fine valørene i pelsen og manen på hestene. Fotografen har timet dette godt. Komposisjonen fungerer bra med de gjentagende hodene i forskjellige valører innover i bildet, men vil kanskje fungere enda bedre ved å vende bildet horisontalt.

BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE FEBRUAR 2018


1.      Canyon.

Det mest spennende bildet med det beste blikkfanget i denne runden.                                           Mange linjer og former gir bildet et surrealistisk preg. Tittelen spiller på lag med bildet og pirrer nysgjerrigheten. Er dette virkelig en canyon? Vet jeg hva en canyon er? Hvordan i huleste har fotografen fått til dette her? Man tar seg i å bli sittende og se på det.


2.      Skogsjinta.

En varm tittel. At den er på dialekt gjør hele forskjellen. Vi hører skogen bruse og Skjæraasen sveve i bakgrunnen, der vi også ser konturene av skogen. Hestemanen understreker assosiasjonen til Ronja Røverdatter. Et sterkt blikk rett i kameraet gjør bildet.


3.      Et liv er over.

Ved første øyekast en kjedelig tittel, men den spinner stadig sterkere i hodet. Fra det opplagte, at det er et par sko som er avgått, kommer det raskt assosiasjoner til noe mer. Etterlatte sko har en sterk symbolikk i seg. Kanskje skoene står igjen og det har skjedd noe helt annet og dramatisk? Bildet brister litt teknisk. Vi kunne tenkt oss skarpheten lagt littBILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE MARS 2018


1.      På vei hjem. God komposisjo Fart / ro

         Tittel matcher motivet godt!


2.   En velfortjent hvil Fine linjer Godt fargekorrigert

       Ro / hvile


3.    Øyeblikket Fin makeup! Banal tittel,

       Men fanger motivet

BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE MAI 2018

1. plass

Bjorg_Lund_Vang-Fairytale

Eventyrbilde som lever opp til tittelen det har fått.

Dramatisk, spennende og godt sett.

Blant alle de flotte bildene i mai, var dette det vi falt for.


2.plass

Jan_Herstadhagen-Fra_de_dype_skoger

Nydelig bilde med en perfekt tittel. Her føler vi at vi er langt inne i de dype skoger.

Litt uryddig på høyre side, men det gjør ikke så mye. Flott bilde.3.plass

Jannie_Viksund-Konge_pa_haugen

Her er det mange detaljer og mye spennende å finne.

Morsomt å se på. Tittelen er innenfor tema.

BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE APRIL 2018

1. plass

Inn i furuskogen_Brit Gullhav

Et spennende motiv med mye fart. Elgen er på vei inn i furuskogen i vill fart og assosiasjonen til uttrykket ”inn i granskogen” er fengende nært.  Mye nytt  å finne hver gang vi ser på det. Kreativt og godt sett.


2.plass

Kjærlighet_KristinLVBakken

Kjærlighet gjør blind, sies det…   Her står de stødig og godt i sanden.

Kreativt og nært.  


3.plass

Kongen på stubben_Monica bryhn Nyland

Ekorn i matfatet er ganske vanlig etter hvert, men han her får vi nesten kontakt med.

Godt fanget. Kunne kanskje vært litt mer kreativ tittel, men godt nok.BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE AUGUST 2018


1.     Bjorg_Lund_Vang-Bestefars_stille_stund

Her treffer tittelen bra på motivet, samtidig som den gir meg en tanke og ide på hva fotografen vil fmidle, full score på tittel, noe usikker på om dette er stilleben, men godtar den nesten da oppstillingen er tydelig. komposisjon fin og det mørke feltet til venstre faller fint i skyggen av brillene...2.     Solbjorg_Lonvik-Torr_du_smake_min_bla_heksedrikk

Fotografen har gjort seg flid med å lage dette stilleben. Vannet på glassplaten gjør at det blir en fin struktur. Bakgrunnen er lys og det fremhever motivet. Det er mange elementer i bildet, og de konkurrerer med hverandre. Kanskje færre elementer ville ha forbedret bildet. Den blå væsken gjør at det blir fine kontraster.  Spennende oppsett og artig ide, særlig med den ensartede fargevalget. flott utsnitt og ramme rundt, litt overeksponert til høyre i bildet, - ikke noe klassisk tittel, kunne nok croppet selve tittelen litt.3.     Lise_skau_Bakken-Det_var_en_gang

God tittel, passer med bildet. Jeg liker i utgangspunktet ikke sepiatoning, men her kan det ha sin misjon. Det passer på en måte inn med motiv og tittel. Prosessering med lys vignette gir et ""gammelt"" preg. Motivet har ikke for mange elementer, det er ryddig og greit komponert. Hadde gjerne sett bildet tatt litt høyere oppe - blir litt flatt. Muligens noe for ""bleket"" langs rammen.


Jury:    GM Stavanger Photo Club


BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE SEPTEMBER 2018

1. plass: "The blind is listening"

Dette er et meget godt gatebilde med en tittel som passer godt og som kan lede til ettertanke.

Bildet er godt komponert med personen "riktig" plassert . Kontrastene er bra, og juryen syns at trappa utgjør et viktig element i bildet. Hva om bildet hadde blitt omgjort til svart / hvitt med nedtoning av høylysene? Juryen var ikke i tvil om at dette var vinnerbildet.


2. plass: "Eventyr på veggen i en gate i Oslo"

Det hadde vært en fordel om tittelen hadde vært kortere. (lite interessant om bildet er tatt i oslo) Et godt gatebilde med bra perspektiv og god dybdevirkning. Fargene er gode og står godt til hverandre. Hva med en strammere beskjæring? (ta bort en del av bildets høyre side)


3. plass: "På vandring"

Også et godt gatebilde som har en tittel som passer til bildet og som får en til å tenke: "På vandring til …? Hvor vandrer de fra …?

Dette er et spesielt bilde som førte til en el diskusjon i juryen. Bildet er kontrastrikt og godt komponert. Noen av juryen mente at bildet virket "kunstig" og at mangel på gråtoner drar ned helhetsinntrykket av bildet. Andre i juryen syntes bildet var tiltalende og spennende.

Imidlertid var juryen enig om at bildet fortjente en sikker 3. plass.


Juryen bestod av Graham Griffin, Karin Aandal, Rolf Magerøy, John Johnsen og Gunnar Holten. Hustadvika Fotoklubb.


BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE NOVEMBER 2018

1.       Venter på gjester - Jan Herstadhagen

Svært godt observert! Kreativt, fåe element, streng lineføring, Berre tre stolar på høgre bord framhevar linene og gir balanse i bildet.


2.       Broen over - Eskil Berget

God komposisjon med vegen som diagonal, fint lys – eit godt landskapsbilde. Spenning og balanse mellom varme fargar i framgrunnen og ellers blått/ kaldt vinterbilde.


3.       Sirkel - Sissel Karlsen

Kreativt, sirkelen godt plassert i komposisjonen. Eit bilde som kan henge på veggen «over alt».

BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE  OKTOBER 2018

Juryert av: Pål Martin Enstad

1. Folk treng hus og hus treng folk - Jan Herstadhagen

Fin bruk av fototeknikk med rete og fine linjer. Viser godt frem motivet ift. tiltenkt tittel. Fint at refleksjonen i vinduet fikk frem at objektet er avsideliggendes og "glemt".


2. Av jern er du laget til rust skal du bli - Brit Gullhav

Viktig tema og viktig del av Norsk historie. Glemte kunster med bruk av manuelle penser i dagens elektroniske verden. Godt valg av motiv.


3. Hei du hjelp meg å dytte - Bjørg Lund-Vang

Artig å blande inn de unge med de gamle. Fin bruk av dybeskarpehet. Får motivet til å bli fremtredende i bildet, samt at du har fått modellen til å virke litt "spørrene" som passer fint sammen med tittelen.


BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE DESEMBER 2018

Juryert av: Fredrik Olastuen

1. Dagen er over - Eskil Berget

Flott komposisjon og bruk av dybdeskarphet. Fotografen fanger lyset på en utmerket måte. Fint slør i vannet der vannet kommer inn i bukten nede i høyre hjørne gir ekstra liv til bildet. Meget bra utført.


2. Star - Marthe Nyborg Arntsen

Flott svarthvitt portrettfoto. Fokus sitter perfekt og god lyssetting gjør at dette portrettbildet falt i smak hos meg.


3. Nattlys langs Mjøsa - Tom Spjeldnæs

Godt tenkt, lysene på veien gir en god dybde mot nordlyset i det fjerne. Et litt annerledes nordlysbilde enn mange andre man ser der ute. Horisonten kunne med fordel vært rettet opp, men alt i alt er dette et bra bilde.BILDEOMTALE ÅRETS BILDE 2018

Juryert av: Anders Lillebø

1. Solnedgang - Kristin Lund-Vang Bakken


Etter min mening det beste bildet og motiv. Fin komposisjon, hvor hestene løper inn i bildet. Kanskje hadde jeg fjernet halen på hesten ut av bildet, men mulig det er beviast av fotografen? Flott gjennomført bilde som fremhever både action, flott lys og urørt natur.


2. Treet - Bjørg Lund-Vang


Et enkelt og flott vintermotiv, som godt kan henge på veggen. Fin komposisjon og plassering av treet i bilderamme (gyldne snitt). Treets greiner har en fin vinkel opp mot høyre øvre hjørne, som gir fin dybde i bildet. Det enkle er ofte det beste.


3. Alone - Ali Suliman


Fint bilde, litt utbrent sol (Kunne redusert høylys noe her). Ifm komposisjon, hadde jeg vurdert å plassere menneske i det nedre høyre hjørnet i det gyldne snitt. Ellers flott vintermoten.


Månedens bilde januar 2019


1. plass til «Stjernespill - Ellen Løndalen Faller «Krystallkulen» (fryst såpeboblen). Er meget kreative og veldig godt teknisk utført med en fin komponert ligger litt arbeid bak. Det ble en soleklar vinner selv om et par av medlemmene var usikker på om det holdt temaet. Kan godt henges på veggen.

2. plass til «Når mørke siger på og himmelen skifter farge - Lars Bryhn Nyland. Nordlyset gir en god kontrast mot fjellet i silhuett med sine nydelige farger i grønt og lilla. En nydelig stjernehimmel kommer også godt frem. Kanskje litt dominat med så mye sort i bildet, så en 16x9 kropp hvor nedre del fjernes ville gitt et bedre bide.

3. plass til «En kveld i oktober - Jan Herstadhagen. Treffer riktig godt på temaet. Spennende kontrast og gode dybde med sivene i forgrunnen. Fine linjer i bildet og stjernene i lysene på broa ved å bruke liten blenderåpning er med på å gi bilde det ekstra.

Juryen denne gangen har vært Fokus FotoklubbBILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE FEBRUAR 2019

Juryert av: Peter Engman

No 1 Harald Lundstein

Below zero� En mycket vacker bild som redan førsta gongen jag såg den fick mig att le, fint komp och dramatiskt och vackert ljus


No 2 Lars Bryhn Nyland

Nordlyset en kald vinternatt Valde mellan denna och den bild jag valt som vinnare. bilden har ett herligt komp och en bild med mycket kjensla som fotografen fångat på ett vackert vis.


No 3 Bjørg Lund

Vang Vinterland En enkel men endå talande bild denna typ av bilder sådana bilder jag gillar enkla men endå med ett vackert fongat motiv