BILDEOMTALE APRIL 2017

2.Plass.

Løvriva - naturlig uten oppstilt - passer for april måned

3. Plass.

Ja de penga - Thon i " enkel" posisjon - illustrerer godt "fattig" og "rik"

Juriert av. Enhet Kultur/Caroline Rolstad:

BILDEOMTALE MAI 2017

1. Plass.

Et kreativt motiv og motivet passer temaet helt perfekt. Fargene spiller på lag og speilingen gjør susen i bildet og tilfører bilde et morsom fargespill. Den lille bevegelsen i vannet gjør bildet mer interessant. En verdig vinner.

2.Plass.

Et sprettent og fargerikt bilde som treffer temaet godt. Godt samspill i fargesammensetningen, gladfarger. Lekent og morsomt tenkt. Personen danner en fin diagonal gjennom bildet. Litt minus at kneet går i kant og at det er noe blått"rusk" i nederkant. Likevel synes vi det fortjener  2. Plassen.

3. Plass.

En interessant og litt mystisk speiling med flotte detaljer. Likte samspillet mellom treet, steinene og mosen. En fiffig detalj med mosen som ser ut som blader/blomster på grenene. Detaljene her får fantasien på gli. Bilde kunne vært kuttet litt til høyre og i toppen.

Juryert av:

Brit Indahl Lande, Elisabeth Syvertsen, Liv Anette Trædal. Mandal Fotoklubb.

BILDEOMTALE SEPTEMBER 2017

Bilde nr 1 :

Dukkemor. Dette er min favoritt. Veldig beskrivende for sangen. Her er alt med, Lille Lise som ikke vil ligge stille, Rikka som har “mistet” hodet og

klesvasken på snora, alle fem i senga denne dagen.  Nydelig fargegjengivelse, fint med senga foran vinduet. Et veldig beskrivende bilde for denne sangen. Dette bildet burde illustrert

sangen i sangboka.

Bilde nr. 2:

Hurra for deg som fyller ditt år:

Veldig beskrivende for sangen. Her danser barna rundt i ring ( rundt jubilanten) klare til å “bukke,nikke,neie” .

2 verset lyder : Høyt våre flagg vi svinger idag, ja nå vil vi riktig feste...

At bildet er utført i svart/hvitt henleder tankene på gamle dager, sangen ble skrevet i 1911.

Bilde nr 3:

Jeg er så glad i far. Den samme sangen som på bilde  “far og jeg” som er den egentlige tittelen på sangen. Her snakker far og sønn sammen og vi ser at de morer seg, hånd i hånd.

Bildet har veldg flott  lys og “oser” av lyst og glede. Disse to koser seg absolutt sammen.

BILDEOMTALE DESEMBER 2017(fritt motiv)

1.   HØSTBLAD

Et ordinært element som fremstår dramatisk og med flott lysspill.  Vinner!

2.   MOT LYSET

Eventyraktig atmosfære der du trekkes inn mot lyset. Bra samspill mellom tittel og motiv.

3.  LAPPUGLE

Blikket fanger deg og du blir dvelende ved bildet.

BILDEOMTALE ÅRETS BILDE 2017

Sjumilsskogen bildegruppe har juryert:

1. Men musikken lever videre. Harald Lundstein.

Et bilde som forteller en historie, samtidig som det ikke gir for mange svar. Et lavmelt og underfundig bilde i sin denaturerte form. Flott komposisjon og bra dybde.

2. Natt i Rondane. Tom Spjeldnæs.

Et storslått nattbilde med en velkjent utsikt. Vakkert lys og mange fine farger og toner. Rene maleriet. Perfekt eksponert og fin komposisjon med tegning også i de mørke partiene. Støyen i vannet er ikke skjemmende, men understreker stemningen.

3. Skimmel hest.Kristin LV Bakken.

Det er det flotte lyset som gjør dette bildet. Det får fem de fine valørene i pelsen og manen på hestene. Fotografen har timet dette godt. Komposisjonen fungerer bra med de gjentagende hodene i forskjellige valører innover i bildet, men vil kanskje fungere enda bedre ved å vende bildet horisontalt.

BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE JANUAR

1.plass: Trophy

Soleklar vinner. Godt komponert og eksponert. Skarpt blikk og fine farger.

Dette var et flott bilde og vi klarer ikke å finne noe å sette fingeren på ved bildet.

2.plass: En pust i bakken

Bildet forteller en liten historie, noe vi likte godt. Det er godt komponert, men vi savnet mer luft på høyre side. Vi lurer på om bildet kunne hevet seg ved at ansiktet lå nærmere kamera i stedet for føttene. Hodet blir veldig lite i forhold. Men, flott og skarpt bilde.

3.plass: Eventyrskogen

Dette var artig komponert, men det er det flotte lyset i bakgrunn og bakgrunnen gjør at bildet får en tredje plass. Vi lurte på om man ikke kunne være enda mer kreativ når man først skulle komponerer et slikt bilde. Kanskje ikke bare en rett gren med bilen kjørende rett i stammen ;)

Men et morsomt bilde og flott lys og farger.

Anette

Halden Fotoklubb

BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE FEBRUAR

1.      Canyon.

Det mest spennende bildet med det beste blikkfanget i denne runden.                                           Mange linjer og former gir bildet et surrealistisk preg. Tittelen spiller på lag med bildet og pirrer nysgjerrigheten. Er dette virkelig en canyon? Vet jeg hva en canyon er? Hvordan i huleste har fotografen fått til dette her? Man tar seg i å bli sittende og se på det.

2.      Skogsjinta.

En varm tittel. At den er på dialekt gjør hele forskjellen. Vi hører skogen bruse og Skjæraasen sveve i bakgrunnen, der vi også ser konturene av skogen. Hestemanen understreker assosiasjonen til Ronja Røverdatter. Et sterkt blikk rett i kameraet gjør bildet.

3.      Et liv er over.

Ved første øyekast en kjedelig tittel, men den spinner stadig sterkere i hodet. Fra det opplagte, at det er et par sko som er avgått, kommer det raskt assosiasjoner til noe mer. Etterlatte sko har en sterk symbolikk i seg. Kanskje skoene står igjen og det har skjedd noe helt annet og dramatisk? Bildet brister litt teknisk. Vi kunne tenkt oss skarpheten lagt litt

BILDEOMTALE MÅNEDENS BILDE MARS

1.      På vei hjem.

God komposisjon

Fart / ro

Tittel matcher motivet godt!

2.   En velfortjent hvil

Fine linjer